П`ятниця, 29.03.2024, 08:26
Територіальний відділ освіти Шевченківського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 29 » ІV засідання РМЦ керівників ШМО вчителів початкових класів в ЗНВК "Світанок"
16:06
ІV засідання РМЦ керівників ШМО вчителів початкових класів в ЗНВК "Світанок"

26 березня 2018 року на базі Запорізького навчально-виховного комплексу «Світанок» відбулося ІV засідання РМЦ керівників ШМО вчителів початкових класів, на якому були висвітлені питання впровадження технології критичного мислення в освітній процес. Присутні познайомилися з системою роботи вчителів комплексу з впровадження технології критичного мислення, отримали практичні навички щодо застосування прийомів і методів сучасних інноваційних технологій в умовах Нової української школи.

Федорова О.М., вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель, презентувала досвід роботи «Формування ключових компетентностей молодших школярів шляхом використання прийомів розвитку критичного мислення». Цей матеріал представлений на VІІІ міській педагогічній виставці.

Цікаво, змістовно пройшла практична частина. Вчителі познайомилися з прийомами розвитку критичного мислення «Пентагон», «Легомейкінг» (вчитель Тригуб О.В., спеціаліст вищої категорії); взяли участь в інтерактивній грі «Аукціон» та познайомилися з прийомом «Lets discuss» з використанням веб-ресурсів (вчитель англійської мови Бєлякова Ю.О., спеціаліст І категорії). Кожухар С.П., спеціаліст вищої категорії, старший вчитель, провела практичне заняття за технологією «Шість цеглинок». Виконуючи веселі завдання і граючись набором з шестирізнокольорових цеглинок LEGO DUPLO, діти тренують пам’ять, розвивають моторику і мислять творчо. Крім того, використання цієї технології дає можливість адаптувати і, звичайно, створювати власні завдання відповідно до вмінь та інтересів дітей. Вихователь ГПД Кукол Н.В., запропонувала присутнім цікаві творчі завдання з використанням LEGO system.

На цьому засіданні закінчилося знайомство з системою роботи вчителів з національно-патріотичного виховання. Інформація, яку отримали присутні нікого не залишила байдужим. Сучасний учитель має бути коучем та координатором, який уміє зацікавити школяра, мотивувати його навчальну діяльність, розвивати критичне мислення, формувати конкурентно-спроможну особистість, яка забезпечує ситуацію успіху для кожного учня.

Переглядів: 1006 | Додав: art_kuz | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Національна дитяча гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
uCoz