Четвер, 28.03.2024, 14:18
Територіальний відділ освіти Шевченківського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 23 » «Школа корисних звичок» або як в ДНЗ №210 вчать ощадливо використовувати природні ресурси
12:50
«Школа корисних звичок» або як в ДНЗ №210 вчать ощадливо використовувати природні ресурси

Саме з цією назвою в Запорізькій газеті «Горожанин Информ» №3 від 19 січня 2017 року була висвітлена діяльність дошкільного навчального закладу (ясла-садка) №210 «Славутич» про те, як там вчать дітей ощадливо використовувати природні ресурси планети Земля.

В статті зверталася увага, що рік тому, за ініціативи адміністрації ДНЗ №210 «Славутич» (завідувача – Катерини Якимчук та вихователя-методиста – Луізи Цвєткової), педагоги закладу почали впроваджувати освіту для сталого розвитку в освітній процес. Поняття сталого розвитку – це новий напрям освіти, який передбачає формування у людей такої моделі поведінки, яка дозволяє не знижуючи сьогоднішній рівень життя дбати про наступні покоління.

Вихователі вчать дітей навичкам економного використання різних джерел енергії – якщо світло не потрібно, його треба вимикати, теж саме і з водою. Важливою умовою є не тільки надати дітям знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Педагогічним колективом для реалізації цих завдань розроблено серію дидактичних ігор «Вчимося ділити сміття правильно», розроблено сценарії свят та розваг на тему «Я навчу свою родину бути ощадливою». Багато наробок педагогічного колективу приймають участь у різноманітних конкурсах як міського рівня, так і Всеукраїнського. Заклад став переможцем Всеукраїнського конкурсу серед педагогів «Сталий розвиток – наш вибір», що організовувала Програма розвитку ООН в Україні.

За весь час роботи колектив закладу бачить певні позитивні результати – це і усвідомлення старшими дошкільниками необхідності збереження ресурсів планети та особистої причетності до майбутнього суспільства і природи, це і усвідомлення актуальності проблем забруднення навколишнього середовища та шляхи вирішення цієї проблеми, це і розвиток у дітей моделей поведінки, що відповідають сталому розвитку.

Особливістю впровадження в освітній процес дошкільного закладу ідей сталого розвитку зумовлені специфікою розвитку дошкільників, однак принципи освіти для сталого розвитку є загальними для дітей різного віку. І головний принцип полягає в тому, щоб сформувати в сучасного покоління дітей уявлення про необхідність скеровувати розвиток суспільства в потрібному руслі, прагнути до гармонійного, стабільного та безпечного життя сьогодні та в майбутньому.

Сподіваємося, що енергозберігаючі заходи та впровадження освіти для сталого розвитку не пройдуть безслідно, а наша робота допоможе посіяти зерно енергозберігаючих норм поведінки в серцях дітей та їх батьків.

Пам’ятайте, що все велике починається з малого, тому давайте робити велике, поки воно ще мале.

Переглядів: 732 | Додав: art_kuz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Національна дитяча гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
uCoz