П`ятниця, 29.03.2024, 12:46
Територіальний відділ освіти Шевченківського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 22 » У ЗНВК №63 використовують нові можливості для вивчення фізики
16:06
У ЗНВК №63 використовують нові можливості для вивчення фізики

Цього року Запорізький навчально-виховний комплекс №63 став одним з переможців конкурсу соціальних ініціатив «Ми це місто!» комбінату «Запоріжсталь».

За рахунок коштів гранту в 70 тис. грн. тут вдалося створити новий клас інтерактивної фізики  був придбаний проектор, ноутбук, інтерактивна дошка, столи і стільці, проведено ремонт класу і замінені вікна. Кабінет відкрили ще 1 вересня, але й досі учні 8-Б класу зацікавлено розглядають інтерактивну систему.

«Це приклад сучасного класу, заняття в якому цікаві як учням, так і вчителям. І саме від якості їх проведення залежить вибір майбутньої професії школярами. Я впевнений, що багато з цих школярів у майбутньому стануть висококваліфікованими інженерами, конструкторами, технологами» відзначив в.о. начальника управління персоналу ПАТ «Запоріжсталь» Сергій Койпиш. «У нашому регіоні багато великих підприємств, які забезпечують податками бюджет, а тисячі людей- роботою і зарплатою. Ми регіон великих виробництв, які є стратегічними для нашої країни. А майбутнє нашого міста, нашої країни твориться саме тут і тепер».

Сергій Койпиш подякував вчителям школи за творчу ідею, яку разом з комбінатом «Запоріжсталь» вдалося втілити в життя. А учням побажав успіхів у навчанні та цікавих пізнавальних уроків.

«Ми дуже вдячні, що в такий скрутний для суспільства і освіти період комбінат «Запоріжсталь» виступає з такими соціально значущими програмами. Для наших учнів, їх батьків,і для нас, викладачів, це дуже велика радість»  зазначив директор школи Геннадій Циганов.  «Це не остання творча ідея нашої школи. Наступного року на конкурс проектів “Ми це місто!” ми готуємо новий проект щодо переоснащення кабінету біології. І сподіваємося, що він теж буде підтриманий».

Особливу радість новий клас викликав у автора проекту «Інтерактивна фізика для майбутніх фахівців машінобудівної та металургійної промісловості» вчителя фізики Юлії Діброви та її учнів. Сьогодні вона провела відкритий урок, під час якого продемонструвала нові можливості кабінету в вивченні цього важливого предмета. Адже фізика є базовим технічним предметом для основних галузей промисловості нашого регіону металургії, машинобудування і т.д.» Вчитель із задоволенням пояснює й демонструє переваги нової техніки. «Техніка допомагає нам удосконалювати наші звичайні уроки, додає різноманіття, сприяє виникненню цікавості в учнів з фізики» вважає Юлія Виталіївна. «Тема сьогоднішнього уроку  «Теплообмін. Способи зміни внутрішньої енергії». Ми сьогодні ознайомимося з цими способами. Оскільки ця тема потребує наочних прикладів і ширшого обладнання, ніж міститься у нас в кабінеті, я покажу презентацію зі слайдами цих прикладів способів змінення внутрішньої енергії».

 
На слайдах учні побачили, яким чином може змінюватися внутрішня енергія як в навколишньому середовищі, так і в побуті. Серед прикладів нагрівання дерев'яного бруска, в який забиті залізні цвяхи. Такий досвід в умовах навчального кабінету, на жаль, провести неможливо. Тому інтерактивний екран зі слайдами в цьому випадку буде дуже доречним.

Учневі 8-Б класу Владу Книшу дуже подобається вирішувати складні завдання з фізики, а ще брати участь в олімпіадах. «Все-таки на екрані цікавіше дивитися на приклади, ніж просто читати про них в книжці. А пізнавальні фільми, ролики роблять уроки фізики захоплюючими» підкреслив Влад.

А ще  нова техніка дозволила зробити власну мережу: через інтернет-месенджери вчитель і учні разом вирішують складні приклади, обговорюють лабораторні роботи та весь хід колективної думки на очах усього класу. Завдяки гранту, який наданий проектом «Ми це місто» від комбінату «Запоріжсталь» навчальний процес триває значно ефективніше.

 

 

 

Переглядів: 557 | Додав: art_kuz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту

Національна дитяча гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
uCoz