Вівторок, 16.04.2024, 06:08
Територіальний відділ освіти Шевченківського району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 24 » Засідання РМО вихователів ДНЗ району на базі ДНЗ №210 «Славутич»
18:29
Засідання РМО вихователів ДНЗ району на базі ДНЗ №210 «Славутич»

24 січня 2017 року  в дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) №210 «Славутич» відбулося засідання районного методичного об’єднання з питань зображувальної діяльності для вихователів району з проблеми «Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами нетрадиційного малювання». Форма проведення – майстер-клас.

Метою проведення майстер-класу було: реалізація вимог Базового компонента дошкільної освіти,  освітньої лінії «Дитина у світі культури», удосконалення рівня  теоретичної та практичної підготовки вихователів ДНЗ у розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку через застосування нетрадиційних технік малювання.

З привітаннями учасників майстер – класу, інформацією про необхідність проведення таких зібрань у вирішенні завдань художньо – естетичного розвитку дошкільників, про досягнення педагогічного колективу закладу, його плідну підготовку  в організації та проведенні заходу, виступила методист ТВО Тарновська Я.С.

Керівник РМО Птушкіна Л.В., звертаючись до присутніх, зазначила те, що згідно вимог Базового компонента дитина-дошкільник повинна виявляти вигадку та фантазію, винахідливість, експериментувати, вдосконалювати. При цьому вона має вміти передавати свої думки, почуття, стан, настрій, фантазії через образотворчу діяльність.

Розпочали майстер – клас релаксацією для кращого креативного розвитку кожного слухача методичного об’єднання.

Під час проведення заходу панувала справжня творча атмосфера, до уваги слухачів було представлено вихователем-методистом закладу Цвєтковою Л.І. нетрадиційні техніки малювання для розвитку творчої особистості дошкільника.

Кожен учасник  мав змогу на практиці поринути у світ чарівного видування коктейльною трубочкою (ляпкографія), малювати в техніці граттаж, зубною щіткою, виделкою, целофановим пакетом, тичкувати ватною паличкою, малювати пляшками, кавою, зображувати музику на малюнку.

Майстер-клас викликав позитивні емоції серед слухачів. Учасники заходу схвально оцінили змістове наповнення заходу, його організацію та проведення, отримали певний  досвід, який зможуть використати у професійній діяльності та, при необхідності, і в життєвих ситуаціях.

Переглядів: 858 | Додав: art_kuz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Національна дитяча гаряча лінія

Copyright MyCorp © 2024
uCoz